Soitinhuolto ja -korjaus

Meiltä saat kaikki kitaroiden, bassojen ja mandoliinisoittimien korjauspalvelut trimmauksesta suuriin korjauksiin ja entisöinteihin. Jasesoilla on korjauksista yli 15 vuoden ja 10 000 korjauksen kokemus. Laadukkaasti, oikeilla materiaaleilla ja tämänhetkisen tiedon perusteella parhaalla mahdollisella tavalla tehdyt huolto-ja korjaustoimet ovat soittimen elinkaaren ja arvon säilymisen kannalta tärkeitä asioita.

Säilytys

Asianmukainen säilytys on soittimen paras turva. Suomen ilmasto on kuitenkin ankara soittimille, eikä soittaminen onnistu kitara laukussa. Ilmankosteuden ja -lämpötilan vaihtelut ovat syitä useimpiin mystisiltäkin vaikuttaviin vikoihin. Kaulat vääntyvät, kannet elävät, sointi menee tukkoon, nauhat kasvavat ulos kaulalta. Vuodenaikojen vaihtuminen ei ole meidän käsissämme, mutta siitä johtuvat viat saamme korjattua.

Sointi

Myös näppäiltävien kielisoittimien sointia voidaan soitinkorjauksen keinoin virittää. Muutokset eivät ole ehkä niin dramaattisia kuin jousisoittimilla, mutta monia pieniä asioita saadaan muutettua. Ja monta pientä asiaa yhdessä voi olla jo yksi aika iso. Sähköistetyssä soitossa mikrofonin valinta on soinnin kannalta olennainen asia. Resonaattorisoittimissa resonaattorin vaihdolla soitin voi muuttua aivan toiseksi.

Soitettavuus kuntoon

Onko soitin liian raskas soittaa, särisevätkö kielet otenauhoihin? Soittomukavuus on soittamisen nautinnon kannalta ykkösasia. Eri musiikkityylit voivat vaatia myös erityyppisen säädön. Liian korkealla olevat kielet voivat aiheuttaa jopa ikäviä rasitusvammoja. Oikea kielten korkeus on aina soittajakohtainen valinta ja kompromissi erilaisten sointiominaisuuksien välillä. Pyrimme haarukoimaan tarpeesi ja säätämään soittimen sen mukaan.

Onko soittimessasi vireongelmia

Vireisyysongelmat ovat erilaisten särinöiden ohella yleisimpiä korjaustarpeen aiheuttajia. Useimmiten niiden syyt löytyvät kuluneesta tai väärin mitoitetusta yläsatulasta, otenauhaston ongelmista tai tallasta. Tasavireisinä soittimina kitaroita ja mandoliineja on mahdotonta saada soimaan ”puhtaasti” kaikilla intervalleilla, mutta saamme soittimesi soimaan mahdollisimman vireisesti. Tasavireisyydestä on toki mahdollista poiketa erilaisilla otelautaratkaisuilla. Näin joitakin intervalleja saadaan korjattua, mutta vain toisten kustannuksella. Tiesitkö, että olemme käyttäneet yläsatulan sijaintiin perustuvaa vireisyyden korjausta jo ennen kuin esim. Buzz Feiten tuning system tai Earvana-satulat keksittiin.

Trimmaus

Sointi-, soitettavuus- ja vireongelmien korjaamisen kannalta on olennaista löytää vikojen oikeat syyt ja korjata nimenomaan ne, eikä puuttua ainoastaan oireisiin. Meillä trimmaus ei ole vain soittimen rutiininomainen säätö vaan jokainen soitin tutkitaan yksilönä ja säädetään asiakkaan toivomusten mukaan.

Nyt se kaatui…

Halkesiko kitarasi kansi tai katkesiko kaula? Nämäkin korjaukset onnistuvat meillä. Vakuutusyhtiön osallistuminen kustannuksiin kannattaa tarkistaa rikkoontumistapauksissa. Kotivakuutus kattaa usein myös soittimille sattuneet vahingot. Meiltä saat kirjallisen korjausarvion vakuutusyhtiön sitä pyytäessä.

Soitinkorjaukset ovat soitinrakennusalan vaativimpia töitä. Korjattavat soittimet ovat soittajille tärkeitä muutenkin kuin rahallisesti. Asiakkaan silmäterää ei sovi pilata ammattitaidottomasti ja peruuttamattomasti tehdyillä ”korjauksilla”. Usein korjauksen täytyy onnistua ensiyrittämällä, arvosoittimilla ei voi harjoitella. Vanhojen soittimien historia, arvo ja rakenne täytyy tuntea, jotta osaa valita tilanteeseen sopivimmat materiaalit, liimat, värit ja lakat. Pitkä kokemuksemme on käytettävissäsi myös konsultointitapauksissa.

Teemme takuuhuoltoja useille kauppiaille, maahantuojille ja soitinten valmistajille.

Ja työllämme on tietysti takuu.

Avoinna

Ma-to15-17.00

Yhteystiedot

Soitinpaja Jasesoi
Soitinrakentajamestari A-P Paasonen
Rajakatu 30 A
40200 Jyväskylä
Puh. +358 50 344 3195
+358 40 509 5880

Kadulla pysäköintikiekkopaikkoja.

Email ap.paasonen@jasesoi.fi